Anne-Mari (Ansku) Vanhanen

Hei,
 


​olen Anne-Mari (Ansku) Vanhanen, 32-vuotias Mikkeliläinen kenttäratsastaja. Olen aloittanut ratsastuksen jo nuorena, 8-vuotiaana ratsastuskoulun opissa. Ensimmäisen leasing-hevoseni sain 15-vuotiaana. Lukion jälkeen vietin vuoden armeijassa ja näihin aikoihin sain ensimmäisen oman hevoseni Bean. Tällä hetkellä omistan yhden hevosen, nykyisen kilparatsuni Lacosten, joka on ollut minulla 9 vuotta.

 

Lacoste on Saksassa 4.8.2001 syntynyt Holsteiner ruuna, kasvattajalta Berner Bruno. Lacosten isä on Landgraf 1:n jälkeläinen Leandro ja emä Saksalainen Holsteiner tamma Alodria. Suomeen Lacoste on saapunut vuonna 2006.

 

Minä ja Lacoste olemme molemmat kehittyneet todella paljon viimeisten yhdeksän vuoden aikana. Muistan, että alku oli hieman kivistä, sillä ensimmäisten yhdessä vietettyjen viikkojen aikana selästä putoamisten määrä ei ole laskettavissa kahden käden sormilla! Lacostella oli hyvin kevyt takapuoli ja se rakasti pukittelua, varsinkin innostuessaan. Onneksi se on nykyään jättänyt nuo touhut jo nuoremmille.

 

Lacostella on aivan mahtava työmoraali! Se yrittää aina parhaansa ja vaikkei heti ymmärtäisi mitä siltä pyydetään, se tarjoaa aina jotain. Tämä on varmasti yksi monista syistä, jonka myötä olemme pystyneet kehittymään näinkin korkealle tasolle. Kenttäratsastus on meidän päälaji ja siinä olemme kilpailleet yhden tähden tasolla niin kotimaassa kuin kv-kisoissa ulkomailla. Olemme myös startanneet Suomessa muutaman kahden tähden kansallisen luokan.

 

Ensimmäisenä vuotenaan Suomessa, Lacoste oli Anna-Julia Kontion nuori rataestehevonen. Rataesteillä Lacoste ei malta olla tarpeeksi varovainen, ja ehkä siksi Anna-Julia päätti luopua siitä. Rataesteet eivät ole edelleenkään Lacosten vahvin laji. Se on välillä todella huolimaton etujaloistaan, jolloin puomeja saattaa tulla radalla alas turhankin monta. Kouluosiossa hän taas loistaa ja maastokokeessa virtaa sekä tahtoa riittää!

 

Kuluneella kaudella starttasimme myös ensimmäisen PSG:mme kouluratsastuksen parissa.

 

Ensi kaudella edetään ja kisataan täysin Lacosten kunnon mukaan. Haaveissa on kuitenkin vielä päästä kilpailemaan muutamat kenttäkisat ja koulussa VaA-tasolla.

Lacoste ei ole juurikaan tyypillisen kenttähevosen näköinen, sillä se on varsinainen lihaskimppu. Tarkasta ruokinnasta ja treenistä huolimatta Lacoste on taipuvainen keräämään hieman liikaa painoa. Olen itse hyvin kiinnostunut hevosten ruokinnasta ja omani kohdalla olen tarkka sen suhteen. Odotan innolla yhteistyötä Eiran ja Edison’s Equine Nutritionin kanssa, sillä ikääntyvä hevonen, joka halutaan pitää mahdollisimman pitkään kilpakentillä, vaatii ruokinnan suhteen erityishuomiota!

 

Ansku & Lacoste

Ansku kansi.jpg
Kenttä.jpg
Ansku 4.jpg