www.edisonsequinenutrition.com             info(at)edisonsequinenutrition.com

 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Hei!

Nimeni on Eira Jokela ja toimin hevosravitsemuskonsulttina, luennoitsijana sekä Edison´s Equine Nutrition -palvelun perustajana. Olen valmistunut Helsingin yliopistosta Maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi pääaineenani kotieläinravitsemus sekä syventänyt opintojani mm. Hollannissa, Wageningenin yliopistossa ja Yhdysvalloissa Kalifornian yliopistossa, Davisissa.

 

Olen työskennellyt hevosten kanssa koko ikäni ja opintojeni myötä kiinnostunut ravitsemuksesta sekä hevosten hyvinvoinnista. Tavoitteenani on päättäväisesti pysyä tällä tiellä ja oppia joka päivä lisää tästä kiehtovasta aiheesta! Työskenneltyäni rehuteollisuuden, asiakaspalvelun sekä opetuksen parissa, havaitsin että ravitsemuskonsultaation tarve on suuri sekä ravitsemuskoulutuksen vaikutus hevosten hyvinvointiin merkittävää. Ruokinnan suunnittelu voi olla haasteellista jos emme ymmärrä hevosravitsemuksen perusteita.

 

Ravitsemustutkimuksen seurauksena tietoa on saatavilla yhä enemmän, joka saattaa luoda ristiriitoja aikaisimpien käytäntöjen kanssa sekä tehdä ruokinnan suunnittelusta monimutkaisempaa. Tämän lisäksi esimerkiksi Euroopan Unionin vapaakauppa - mahdollistaa monien, hyvin erilaisten tuotteiden markkinoinnin, joka usein vaikeuttaa rehun valintakriteerejä sekä ostopäätöstä. Konsultaatiopalvelumme on kehitetty auttamaan mm. tällaisissa tilanteissa jolloin voimme yhdessä etsiä oikeita ratkaisuja. Tiedän tehneeni jo paljon, jos voin vaikuttaa positiivisesti hevosen terveyteen, suoritukseen sekä omistajan ajatusmaailmaan ruokinnan suhteen.

Lisääntyneen ravitsemustutkimuksen johdosta on hienoa nähdä että monet rehutuottajat ovat tehneet reseptiikkamuutoksia sekä alkaneet valmistamaan hevosille turvallisempia rehuja. Siitä huolimatta, markkinoilla on vielä paljon tuotteita joiden alkuperä sekä valmistusmetodit eivät välttämättä ole kohdistettu juuri hevosen ruuansulatuskanavaan sopiviksi. Haluamme auttaa omistajia löytämään hevosille oikeat tuotteet, oikeaan aikaan.  On myös hyvä muistaa että laatiessa ruokintasuunnitelmaa tulisi hevosia katsoa aina yksilöinä.  Valitut rehut saattavat sopia toiselle, mutta taas toinen voisi paremmin erilaisella tuotevalikoimalla.

 

Haluamme aktivoida omistajat kiinnostumaan sekä oppimaan lisää tästä kiehtovasta aiheesta. Opimme jotain uutta joka päivä! Tästä siis sai alkunsa Edison´s Equine Nutrition ja olemme erittäin innoissamme!

Hevoset elävät ympäri maailmaa erilaisissa ilmastoissa, erilaisella ruokinnalla ja valmennuksella sekä omistajien hoitokäytänteet poikkeavat toisistaan hyvin paljon. Silti hevonen suorittaa ja menestyy, jolloin pystymme asettamaan ne samalle "kilpaviivalle". Tämä on erittäin mielenkiintoista hevosen ruuansulatus on kaikilla sama. Matkustan ja haastattelen mielenkiintoisia sekä motivoivia ihmisiä oppiakseni lisää hevosten erilaisista ylläpitomenetelmistä. On hienoa nähdä kuinka joustava ja sopeutuva eläin hevonen on!

 

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan meitä!

 

Ystävällisin terveisin,

Eira & Edison